Tilmeld dit link til Webhavn.dk
Automatisk kladde

Dataanalyse i danske virksomheder

5. september 2023

Dataanalyse er ikke længere en luksus, men nærmere en nødvendighed i den moderne forretningsverden. Ifølge Danmarks Statistik bruger 40% af danske virksomheder med mindst 10 ansatte dataanalyse i deres daglige drift. Det er interessant at notere, at virksomhederne oftest anvender transaktionsregistreringer som deres primære datakilde. Disse data anvendes til at spotte tendenser og informere beslutningstagning, hvilket kan være afgørende for virksomhedens succes.

Eksterne vs interne dataanalyseeksperter

Ifølge samme statistik får omkring en fjerdedel af virksomhederne udført dataanalyse af eksterne organisationer. Denne tilgang kan give virksomheder adgang til specialiserede færdigheder og værktøjer, de måske ikke selv har. Men det er også værd at bemærke, at 32% af virksomhederne både benytter egne medarbejdere og eksterne eksperter til at udføre dataanalyse. Dette kunne indikere en hybridmodel, hvor virksomhederne søger at kombinere intern ekspertise med ekstern specialisering.

Kunstig intelligens som fremadstormende trend

Samtidig med at dataanalyse vinder frem, stiger også anvendelsen af kunstig intelligens (KI) i danske virksomheder. Især større virksomheder med over 250 ansatte har taget KI til sig, hvor halvdelen nu bruger denne teknologi. Interessant nok er anvendelsen af KI ikke begrænset til store spillere; omkring 13% af mikrovirksomheder bruger også denne teknologi. Blandt de mest almindelige anvendelser af KI er automatisering af arbejdsgange og machine learning, mens autonome robotter stadig ser ud til at være i deres spæde start.

I en tid, hvor teknologien udvikler sig med lynets hast, er det klart, at både dataanalyse og kunstig intelligens vil fortsætte med at spille en stadig større rolle i dansk erhvervsliv. Hvordan virksomheder vælger at tilpasse sig disse teknologier, kan meget vel afgøre deres fremtidige succes.

KILDE: Danmarks Statistik

Kategori(er):
Business · Nyheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *